Şemdinlide kar seferberliği

Şemdinlide kar seferberliği -Belediye Başkanı Töre: İlçe merkezimizi, bir an önce olağan yaşam standartlarına ulaştırmak için çaba gösteriyoruz


HAKKARİ (A.A) - Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, ilçe merkezinde sürdürülen kar temizleme çalışmaları konusunda, İlçe merkezimizi, bir an önce olağan yaşam standartlarına ulaştırmak için çaba gösteriyoruz dedi.
     İlçedeki yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Şemdinli Belediyesi, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, çarşı merkezinde yüksekliği 2 metreyi bulan kar yığınlarını temizlemek için gece geç saatlere kadar çalışmalarını 30 kişilik ekiple aralıksız devam ettiriyor.
     Ana arterler başta olmak üzere kaldırım ile yol açma çalışmalarına devam eden ekipler, bir taraftan da sürücülerin zorluk çekmemesi için tuzlama çalışmalarını yürütüyor.
     Belediye Başkanı Sedat Töre, ilçe tamamen kardan temizleninceye kadar tüm birimlerin seferber edildiğini belirterek, son 20 yılın en yoğun ve en çetin kışının yaşandığını söyledi.
     Yağışı, Orta düzeyde bir doğal afet olarak nitelendiren Töre, şöyle konuştu:
     Özellikle aralıksız bir şekilde yaşanan kar yağışı nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığımızı belirtebilirim. Tabii kar yağışının sona ermesinin hemen akabinde başlattığımız kar temizleme çalışmaları ve diğer temizlik çalışmaları hala daha devam ediyor. Bir iki gece daha bu şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Şemdinli ilçe merkezimizi, bir an önce olağan yaşam standartlarına ulaştırmak için çaba gösteriyoruz. Özellikle son 3 gecedir gece yarısına kadar tüm belediyedeki arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.
     Belediyede kiralık kamyonuyla çalışan İmran Güngör ise, sabah saatlerine kadar çalıştığını belirterek, günde 100 ile 150 sefer yaptığını, her seferde ise 10 tona yakın kar taşıdığını ifade etti.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şemdinlide kar seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER