Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası -Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: -Bu yasa kesinlikle tamamen içimize sinmedi, 3-5 maddenin değiştirilmesi yasayı gölgede bıraktı


SAKARYA (A.A) - Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasasına ilişkin, Bu yasa kesinlikle tamamen içimize sinmedi, 3-5 maddenin değiştirilmesi yasayı gölgede bıraktı dedi.
     Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasanın geçmiş yasalara göre çok daha iyi olduğunu ancak tam anlamıyla istedikleri şekilde hazırlanmadığını söyledi.
     Türkiyede yaklaşık önümüzdeki 30 yılın yasasıdır bu diyen Kavlak, Bazı maddeler kesinlikle bizim içimize sinmedi. Özellikle 30un altında işçi çalıştıran iş yerlerinde sendikal tazminatı kaldıran madde içimize sinmedi diye konuştu.
     Yasadaki bazı maddelerin de olumlu olduğunu anlatan Kavlak, Bir iş yeri birden fazla il ve ilçede bulunduğu zaman yüzde 50+1i yakalamak gerçekten çok zor oluyordu. Şimdi yüzde 40 ibaresinin yer alması, kısmen olumlu bir gelişme. Bu yasa kesinlikle tamamen içimize sinmedi, 3-5 maddenin değiştirilmesi yasayı gölgede bıraktı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER