Şerafettin Elçinin vefatı

Şerafettin Elçinin vefatı -Eski CHP Genel Başkanı Baykal, vefat eden KADEP Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Elçinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu -Deniz Baykal: Elçi, mücadelesini daima demokrasi ve insan haklar


ŞIRNAK (A.A) - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün memleketi Cizre ilçesinde toprağa verilen Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçinin taziyesine katılmak için Cizre ilçesine geldi.
     Baykal, beraberinde CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, eski milletvekili Mehmet Sevigen, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten ile birlikte taziyelerin kabul edildiği Cizre Ulucamiye geldi.
     Burada Elçi için dua okuyan Baykal ve beraberindekiler Elçinin kardeşi Eşref Elçi ve ailesine baş sağlığı diledi.
     Deniz Baykal, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Elçinin hayatı boyunca inançları için mücadele ettiğini, inançlarının bedelini ödediğini söyledi.
     Elçinin yakın arkadaşı ve dostu olduğunu ifade eden Baykal, Kendisi ile uzun bir süre kabinede bakan olarak işbirliği yaptık. Ama bunun ötesinde bir özel yakınlığımız ve dostluğumuz oluştu. Çok iyi yetişmiş, değerli, aydın, vicdanlı, demokrasiye inanan bir insandı. Bugün ailesine taziye ziyareti için Cizreye geldim. Sadece bir dostu, arkadaşı olarak duygularımın gereği ile değil aynı zamanda onun anlayışının, siyasi tutumunun taşıdığı önemi, değeri çok iyi gördüğüm için ve onun bu anlayışının Türkiye için çok büyük bir önem taşıdığına inandığım için bu ziyareti yapıyorum dedi.
    
     -Hepimizin başı sağ olsun-
    
     Baykal, Elçinin şiddet karşısındaki kararlı tutumunun onun en belirleyici yönü olduğunu ifade ederek, bu yönünün Türkiye için büyük değer taşıdığını belirtti.
     Sorunları çözerken bu ilkenin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Baykal şöyle dedi:
     Sıkıntılı, çalkantılı günler yaşıyoruz ama her geçen gün, artık şiddetle bir yere varılmayacağını herkese öğretiyor. Elçi, mücadelesini daima demokrasi ve insan haklarına saygı anlayışı içinde yaptı. Hiç bir zaman şiddete, teröre, terör örgütlenmelerine teslim olmadı. Kendisini onlara kullandırtmadı. Elçinin şiddet karşısındaki tutumu onun bir siyasi vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Yaşanan sorunların çözülmesi için bu tutumun çok önemli olduğuna hep inandı. Onun gereğini yerine getirdi. İnanıyorum ki; rahmetli Elçinin değeri, önemi, anlayışı, mücadelesi zaman içerisinde daha da önem kazanacaktır. Bugünlerde bu sözlere pek kulak veren yok, farkındayım. Şiddete, teröre hiç durmadan siyasi çalışma yaparak sorunları çözüm anlayışına günümüzde pek itibar edilmiyor ama şartlar inanıyorum ki bunu anlamaya zorlayacaktır. Hepimiz, şiddeti, terörü bir tarafa bırakarak, birbirimize saygı göstererek, birbirimize değer vererek sorunlarımızı müzakereyle birbirimizi ikna ederek çözmek sorunda olduğumuzu kavrayacağız.
     Elçinin şiddet karşısında inançlarının gereğini arama arayışının Türkiyeye örnek olması gerektiğine inanıyorum ve Türkiyeyi bu anlayışı değerlendirmeye, özendirmeye bu anlayışta olan insanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Şiddeti reddedenleri düşüncelerimize aykırı dahi olsa baş üstünde tutmayı bilmeliyiz. Elçi de böyle değer verilmesi gereken bir insandı.
     Baykal ve beraberindekiler daha sonra, CHP eski Cizre Belediye Başkanı Tahir Veseki tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Ardından Meydanbaşı Camisine giden Baykal, bugün hayatını kaybeden DYPli eski Cizre Belediye Başkanı Salih Şıkın yeğeni Faruk Şıkın ailesine başsağlığı diledi.
     Baykal, camiye gelen BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve AK Parti eski Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda ile bir süre sohbet ettikten sonra Cizreden karayolu ile Mardine hareket etti.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şerafettin Elçinin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER