Şiddet gören kadınlara, kadın astsubaylardan destek

Şiddet gören kadınlara, kadın astsubaylardan destek -Eskişehirde son 5 yılda erkeklerin şiddetine maruz kalan 307 kadın, hemcinsleri olan astsubaylarca bilgilendirildi -Kadınlardan bazıları konuk evlerine yerleştirildi (Fotoğra


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, son 5 yılda erkeklerin şiddet ve kötü muamelesine maruz kalan 307 kadın, hemcinsleri olan astsubaylarca bilgilendirildi. Kadınların bazıları konuk evlerine yerleştirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında son 5 yılda 307 aile içi şiddet ve kötü muamele olayları meydana geldi. Şiddet mağduru bazı kadınlar, Eskişehirdeki konuk evlerine yerleştirilirken, kimileri ise korunması ve yeni şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen 2 kadın astsubay tarafından bilgilendirildi.
     Kadın astsubaylar, hakkında koruma ve tedbir kararı bulunan kadınları evlerinde ziyaret ediyor. Astsubaylar, koruma ve tedbir kararlarının uygulamalarını yerine görüyor, birebir görüşmelerle kadınların talep ve şikayetleri dinliyor.
     Öte yandan kadın astsubaylar, düzenlendikleri seminerlerle, hemcinslerini şiddete maruz kalmaları durumunda yapmaları gerekenler konusunda bilgilendiriyor.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Şiddet gören kadınlara, kadın astsubaylardan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER