SİDER Başkan Yardımcısı İhsan:

SİDER Başkan Yardımcısı İhsan: Şırnak Havaalanı en kısa sürede tamamlanmalı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi İthalat İhracat ve Sınır Ticareti Derneği (SİDER) Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan, yapımı süren Şırnak Havaalanının en kısa sürede tamamlanmasını istedi.
     Havaalanı ile ilgili yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini bildiren Kalkan, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde farklı bir açılış tarihi verildiğini savundu. Kalkan, sivil toplum örgütü olarak, bölgedeki tüm çalışmaların özellikle toplumsal yarar noktasında her çalışmanın yanında yer aldıklarını ve bu tarz çalışmaların yakın takipçileri olacaklarını kaydederek, Havaalanı en kısa sürede tamamlanmalı dedi.
     Silopi-Cizre karayolunun çok kötü şekilde yapıldığını, bu yolun ilgili kurumlar tarafından incelenmesini isteyen Kalkan, şöyle konuştu:
     Bugüne kadar yapılan bütün çalışmalar sonucu elde edilen verilere göre, Habur Sınır Kapısını destekleyici ikinci bir köprünün gerekliliğini ortaya koymuştur. Ne var ki gerek bakanlık düzeyinde yapılan ziyaretler ve gerekse heyetler halinde yapılan ziyaretlerde her seferinde, bu konuda 2. köprünün yapılacağı müjdesi verilmekte, maalesef bunlar sadece haber bazında kalmakta bugüne kadar somut anlamda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Oysa yılda 5 milyar dolar gibi bir ihracatın gerçekleştirildiği Habur Sınır Kapısı çok önemli bir kapı. İkinci köprü projesinin bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber SİDER Başkan Yardımcısı İhsan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER