Sigaranın zararlarını şarkıyla anlatıyor

Sigaranın zararlarını şarkıyla anlatıyor -Erzurumda bir hastanede görev yapan uzman doktor Nurhan Döner, Atatürk Üniversitesi Bahar Şenliklerinde gençleri bilinçlendirmek için sigara üzerine bestelediği şarkıyı söyledi (F


ERZURUM (A.A) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) görev yapan uzman doktor Nurhan Döner, üniversite öğrencilerine sigaranın zararlarını şarkıyla anlattı.
     Atatürk Üniversitesi tarafından, yerleşkede düzenlenen Bahar Şenliklerinde çadır kuran BEAH da güneş ışınlarından korunma, organ bağışı, deri hastalıkları, obezite, hipertansiyon, sigaranın zararları gibi konularla ilgili bilgilerin verildiği stant açtı.
     Deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Döner, sigaranın zararlarına dikkati çekmek amacıyla yazıp bestelediği "Dudaktaki Zehir" adlı şarkıyı burada seslendirdi.
     Döner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigara konusunda gençlerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, sigaranın zararlarına ilişkin bir nebze de olsa farkındalık oluşturmaya çalıştığını söyledi.
     Üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek için müzikli bir etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Döner, "Sigaranın zararlarına dikkati çekmek için Dudaktaki Zehir adlı şarkı sözü yazarak, bestelemiştim. Burada da bu şarkı okuyorum" diye konuştu.
     Dönerin, seslendirdiği şarkının bazı sözleri şöyle:
     "Azraile seslenir / Ne çok kişi için / Sigara uzatıldığında hemen reddedin / Sıkıca tutup hayatın elinden, havayı içinize çekin / En temizinden / Sen farkına varmadan bir el uzanır eline / Arkadaş verir sanırsın / Ortak olsun derdine / Arkadaş değil düşmandır / Yıllar geçince anlarsın."
     Çadırı ziyaret eden Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da bahar şenliklerinde hem genel sekreterlik hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ile "Müzikli Sağlık Çadırı" adı altında sağlık promosyonlarının takdiminin yapıldığı birim oluşturduklarını belirtti.
     Gençlerin çadıra büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Toplumun genel sağlığını ilgilendiren konularda, üniversite öğrencilerimizi bilinçlendirmek, bir taraftan da ciddi farkındalık oluşturmak adına böyle bir faaliyetimiz oldu. Eğer pek çok konuda bilinçlendirebilirsek, özellikle koruyucu sağlık hizmetleri ve sağlığın geliştirilmesiyle ilgili çok daha ciddi mesafe alacağımıza düşünüyoruz."
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Sigaranın zararlarını şarkıyla anlatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER