Sığınma evindeki kadınlara istihdam fırsatı

Sığınma evindeki kadınlara istihdam fırsatı -BUTGEM ile Nilüfer Belediyesi arasında protokolle, sığınma evindeki kadınların, eğitim durumlarına bakılmaksızın iş sahibi olmalarına imkan sağlanacak


BURSA (A.A) - Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) Başkanı İlhan Parseker, Nilüfer Belediyesi ile imzalandıkları protokolle, sığınma evindeki kadınların, eğitim durumlarına bakılmaksızın iş sahibi olmalarına imkan sağlayacaklarını bildirdi.
     Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM ile merkez Nilüfer Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
     BUTGEM Başkanı ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, BUTGEM Toplantı Salonundaki törende yaptığı konuşmada, niteliksiz iş gücünün Türkiyenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu ve bunun da işsizliğe yansıdığını söyledi.
     Nitelikli meslek sahibi insanlar yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Parseker, Ülke ekonomisinin gelişmesi için yeni teknolojik ürünleri kullanabilen, nitelikli iş sahibi bireyler oluşturmamız gerekiyor. Bünyemizde verilen sertifikalarla insanlar, Türkiyenin her tarafında iş bulabiliyor. Bu konuda kendimizi ve kursiyerlerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bu protokolle özellikle kadın sığınma evinde kalanlara kolaylık getiriyoruz. Burada kalanlar, bu protokolle eğitim durumlarına bakılmadan iş sahibi olabilecekler ifadelerini kullandı.
     Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise BUTGEMin yıllardır sanayiye yönelik önemli eğitimler verdiğini kaydetti. Ülkenin kalkınması için geçerli olan nitelikli iş gücü oluşmasına BUTGEMin büyük katkısı olduğunu dile getiren Bozbey, Bunu üretime yansıtmamız da gerekiyor. İşsizlere yönelik önemli çalışmalar yaptık. Şimdi de bunlardan bir yenisini daha hayata geçiriyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Parseker ve Bozbey protokolu imzaladı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Sığınma evindeki kadınlara istihdam fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER