Siirtin en temiz köylerine ödül

Siirtin en temiz köylerine ödül -Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen yarışmada Siirtin en temiz köyleri seçilen Kurtalan ilçesindeki Beykent ile Eruh ilçesindeki Çizmeli köyü muhtarları ödüllendirildi (Fotoğraf


SİİRT (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen, Türkiyenin En Temiz Köyü yarışmasında Siirtin en temiz köyleri seçilen Kurtalan ilçesindeki Beykent ile Eruh ilçesindeki Çizmeli köyü muhtarları ödüllendirildi.
     Beykent köyünde düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çevrenin korunması amacıyla Temiz Türkiye Atılımı başlatılarak çevre konularının sosyo-kültürel bir olgu olarak güçlendirilmesine yönelik ödüllü bir yarışma düzenlendiğini söyledi.
     Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarışmada Eruh ilçesinin Çizmeli köyü ile Kurtalan ilçesinin Beykent köyünün dereceye girdiğini ifade eden Aydın, bu iki köyün Türkiye genelinde yapılacak elemede Siirti temsil etme hakkı kazandığını belirtti.
     Valilik olarak ilin temizliği ve il merkezinde başı boş dolaşan hayvanların ıslahı konusunda çalışma başlattıklarını ifade eden Aydın, Amacımız Siirti temiz ve yaşanılır bir kent haline getirmektir. Bu kapsamda en temiz köy seçilen 2 köyümüzde yaşayan vatandaşlarımıza bu amacımıza katkı sundukları için teşekkür ediyoruz dedi.
    
     -Milletvekili Demirkıranın köyüne ödül-
    
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise doğup büyüdüğü Beykent köyünün Siirtin en temiz köylerinden biri olmasının gururunu yaşadığını söyledi.
     10 yıl önce Beykent köyünün kanalizasyon ve su sorununu olduğunu ifade eden Demirkıran, Hatırlıyorum, bundan 10 yıl öncesine kadar köyün kanalizasyonu ve su şebekesi yoktu. Köyün her tarafı çamur içindeydi. Elektrik direklerinin biri sağa, biri sola yatıyordu. Yollar berbat durumdaydı. Öncelikle muhtarımız olmak üzere Sayın Valimiz ve Kurtalan Kaymakamına Beykent köyüne verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Beykent köyü sakinleri olarak, Türkiyenin geleceğinde biz de varız dediğimiz müddetçe bu köy çok daha fazla güzelleşecektir. Beykent köyü geçmişten bu yana Siirt ilinin en güzel köyüdür diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yarışmada birinci olan Çizmeli köyü Muhtarı Ahmet Keskin ve Beykent köyü Muhtarı Hadi Korkmaza teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
     Törene, Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş ve Mustafa Pala ile Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay / Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Siirtin en temiz köylerine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER