Siirtte Entegre Kırsal Kalkınma Programı protokolü

Siirtte Entegre Kırsal Kalkınma Programı protokolü imzalandı


SİİRT (A.A) - Siirt Valiliği ve GAP Bölge İdaresi Başkanlığı arasında, Entegre Kırsal Kalkınma Programı protokolü imzalandı.
     Vali Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, protokol kapsamında Baykan ve Şirvan ilçelerinin pilot bölge seçildiğini belirtti.
     Pilot bölgelerde su dağıtımı, erişim yolları, kanalizasyon sistemleri, toplum merkezleri, okullar, oyun parkları ve hayvan sulakları gibi taleplerin gözönünde bulundurularak, vatandaşlara gelir getirici ekonomik faaliyetlere ağırlık verileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Köylerimizin eğitim ihtiyaç analizlerini ve öne çıkan ürünlerin ön fizibilite raporu faaliyet planını ile söz konusu alt bölge için önem arz eden proje önerilerini kapsayacak ve uygulamaya konulacaktır. Kırsal alanların ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla daha etkin bir şekilde analiz edilmesi, buna dayalı olarak kırsal kalkınma politikalarının yerel paydaşlarla birlikte kararlaştırılması ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesinde bu proje önemli bir katma değer sağlayacaktır.
     Açıklamada ayrıca kaymakamlıkların, projenin uygulamasıyla ilgili olarak proje uygulama ekibi oluşturacakları bildirildi.
     (MER-YAK-İC)
<< Önceki Haber Siirtte Entegre Kırsal Kalkınma Programı protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER