Siirtte Yeniden Kuran ile Buluşmak konferansı

Siirtte Yeniden Kuran ile Buluşmak konferansı


SİİRT (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Kuranı yalnızca sevap kazanmak için anlamadan okumanın yeterli olmadığını belirterek, Onu anlamamız gerekiyor dedi.
     Siirt Müftülüğünce Halk Eğitim Merkezinde Yeniden Kuran ile Buluşmak konferansı düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan Vali Ahmet Aydın, Kurana sarılan Müslümanların güçlü olduklarını ve her türlü güçlüğün üstesinden geleceklerini söyledi.
     Müftü Faruk Arvas ise Kuran-ı Kerimin insanların mutluluğunu sağladığını, ondan ayrılanların batıl inançlara saparak, 21 Aralıkta kıyamet kopması gibi yanlış düşüncelere kapıldıklarını belirtti.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Karslı ise İngiliz Sömürgeler Bakanı Gladstoneun parlamentosunda yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerimin Müslümanların elinde olduğu sürece onlara egemen olmanın mümkün olamayacağını, bunu aşmak için ya Kuranı yok etmek ya da Müslümanları Kurandan uzaklaştırmak gerektiğini söylediğini belirtti.
     Bugün Müslümanlar Kuran-ı Kerimden uzaklaştırılmıştır diyen Karslı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Evlerimizde tebarüken bir veya birden çok Kuran bulunuyor. Ama yapılan bir araştırmada ülkemizdeki vatandaşların ancak yüzde 30unun Kuran-ı Kerimi Arapça olarak okuyabildiklerini ancak yüzde 5inin ise Kuranı anlamaya çalıştıkları belirlendi. Kuran cenazelerde okunuyor, merasimlerde okunuyor. Ama bunların çoğu kültürel olarak bize geçmişten intikal etmiştir. Çocuğumuzu hocaya veriyoruz. Vefat ettiğimizde arkamızdan Yasin-i Şerifler okusun diye düşünüyoruz. Ama Kuran bize anlayalım, düşünelim, diye gönderilmiş. Oysa biz sevap kazanmak için Kuran okuyoruz. Kuran beni anlayın, benim üzerimde düşünün, tefekkür edin, gönlünüze kalbinize yerleştirin, hayatınıza uygulayın diyor. Ama biz sevabı kazanmak için Kuranı okuduk. Kuranı okumamız zikirdir, sevaptır. Bu doğru. Ama Kuranın gönderiliş amacı bu değildir. O halde yeniden Kuranla buluşalım. Onu anlayalım.
     Konferansı, AK Parti milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, CHP İl Başkanı Nevaf Bilek ve çok sayıda davetli de dinledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte Yeniden Kuran ile Buluşmak konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER