Siirtte avukatlara, Yargı ve Temel Haklar

Siirtte avukatlara, Yargı ve Temel Haklar projesi eğitimi


SİİRT (A.A) - Siirtte, Avrupa Birliği ve Adalet Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığınca düzenlenen, Yargı ve Temel Haklar projesi kapsamında avukatların eğitimine başlandı.
     Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimin açılışında konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Hakan Atik, proje kapsamında avukatlara yönelik eğitimin ülke genelinde 7 ilde yapılacağını söyledi.
     Atik, amaçlarının meslek örgütü içerisinde yer alan avukatlara yargı ve temel haklar faslı ile ilgili doğru bilgilendirme yapmak olduğunu ifade ederek, Eğitimde AB hukuku ve devam eden müzakereler konusunda bilgiler verilerek, birtakım tespitler yapılmaya çalışılacak. Eğitime katılan avukatlardan kura ile belirlenecek biri mayıs ayında İngiltereye çalışma ziyaretine gönderilecek. Yarın düzenlenecek sertifika dağıtım törenine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak dedi.
     Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinem Baykal ise, AB hukuku ile ilgili yeteri kadar çalışma yapılmadığını ifade ederek, AB hukukunun ülkemizdeki hukuk fakültelerinde de okutulması önerisinde bulundu.
     Eğitimin açılışına, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer ile Siirt ve çevre illerden baro başkanları ve avukatlar katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte avukatlara, Yargı ve Temel Haklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER