Siirtteki hain saldırı

Siirtteki hain saldırı -Terör saldırısında hayatlarını kaybeden 4 genç kız mezarları başında anıldı


SİİRT (A.A) - Siirtte geçen yıl teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 4 genç kız mezarları başında anıldı.
     Şeyh Musa Mezarlığında düzenlenen anma töreninde, Nergis ve Zeynep Evin kardeşler ile Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin, Vali Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve yakınlarının katılımıyla anıldı.
     Vali Ahmet Aydın, anmada, 4 genç kızın yaşamını yitirdiği saldırıda 2 genç kızın da yaralandığını hatırlatarak, olayı gerçekleştirenlerin acılı anne ve babalara bakmalarını istedi.
     Aydın, şöyle konuştu:
     Fatiha okuduk. Mekanları cennet olsun. Buradan seslenmek istiyoruz; çoluk çocuk demeden yani bunları katledenler baksınlar acılı anne babalara kardeşlere. Terörü lanetliyoruz. Bunu yapanlara insan diyesim gelmiyor. Diğer taratan sakat kalan kızlarımız var. İstanbulda tedavi gören genç kızımız göğsünden aşağı tamamen felç. Tedavisi devam etmektedir.
     Kevser Çekinin amcası Aldullatif Çekin de acılarının tazeliğini koruduğunu ve saldırıyı kınadıklarını belirtti.
     Zeynep Olgaçın amcası Abdurrahman Olgaç ise saldırıyı kınadıklarını belirterek, Bizler bu acıyı çektik. Başkaları çekmesin. Acımız büyük dedi.
     Zeynep ve Nergis Evinin babası Nuri Evin de barış istediklerini, yaşanan olayın vahşet olduğunu aktardı.
     Saldırıda 2 çocuğunun öldüğünü, diğerinin de 1 yıldır hastanede bulunduğunu dile getiren Evin, Bugün kimse bizi yalnız bırakmadı. Herkesten Allah razı olsun. Keşke diyebileceğimiz bir şey olsaydı. Barış, kardeşlik olsun diyoruz. Rabbım kimsenin başına bu acıyı vermesin diye konuştu.
     Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.
     Siirtte 20 Eylül 2011 tarihinde Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında içinde 6 genç kızın bulunduğu otomobile teröristlerce yapılan silahlı saldırıda, 4 genç kız hayatını kaybetmiş, 2 genç kız da yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen / Nurten Aslan
<< Önceki Haber Siirtteki hain saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER