Siirt Fıstığı hasadı

Siirt Fıstığı hasadı -Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aslan: 24 bin 500 ton yaş fıstık bekliyoruz


SİİRT (A.A) - Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, bu yıl fıstık rekoltesinin 24 bin 500 ton olarak gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.
     Aslan, yaptığı açıklamada, 2001-2004 yıllarında Vali Nuri Okutan döneminde yürütülen proje kapsamında dikilen yaklaşık 6 milyon ağaçtan verim alınmaya başlandığını ve il genelinde verim alınan ağaç sayısının 10 milyona yaklaştığını belirtti.
     Verimin her geçen yıl biraz daha arttığını anlatan Aslan, Dolayısıyla rekolte, her yıl çok büyük oranda bir artış gösteriyor. Geçen yılki rekolte 18 bin ton civarındaydı. Bu yıl 24 bin 500 ton yaş fıstık bekliyoruz. Bu miktarın 7 bin 500 tonu il merkezinde 4 bin 500 tonu da Eruh ilçemizde üretilecek. Kuru fıstıkta ise rekoltenin 9 bin 500 ton olarak gerçekleşeceğini ön görüyoruz. İriliği, aroması, az yağlı oluşu ve kolay çıtlatılabilir olması nedeniyle Siirt Fıstığı, her geçen daha çok talep görüyor ve aranılıyor. Siirt fıstıkçılık alanında bir merkez haline geldi dedi.
     Aslan, fıstık hasadına bu ayın son haftasından itibaren il merkezi ve Aydınlar ilçesinde başlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş -Ayhan Mergen/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Fıstığı hasadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER