Siirt Sağlık Müdürü Ömürden sıcak uyarısı

Siirt Sağlık Müdürü Ömürden sıcak uyarısı


SİİRT (A.A) - Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, vatandaşları sıcaktan korunmaları konusunda uyardı.
     Ömür yaptığı açıklamada, kentin sıcak bir iklime sahip olduğunu, alınacak bazı basit önlemlerle sıcakların yol açtığı olumsuz etkilerin önüne geçilebileceğini söyledi.
     Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın sıcak çarpması başta olmak üzere olumsuz birçok sonuca yol açabileceğini belirten Ömür, şöyle dedi:
     Son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hüküm sürüyor. Bu durum günlük yaşantımızı olumsuz etkiliyor. Bazı önlemler alarak bu olumsuzlukları asgariye indirmemiz mümkün. Örneğin yaşlılar, hamileler ve çocuklar ile kalp ve şeker gibi kronik hastalıkları olanların çok daha dikkatli olmaları gerekir. Güneş ışınlarının en çok etkili olduğu 10.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkün olabildiğince dışarı çıkmamaları, çıkmak zorunda kaldıkları zaman da güneşten korunmak için gerekli tedbirleri almaları gerekir. Çok fazla su içilmeli, sebze ve meyve tüketilmelidir. Yapılması gereken bir başka husus ise mevsime uygun kalınlıkta ve özellikle açık renk elbise giyilmesidir. Aksi halde sıcak çarpmasına maruz kalınabilir. Sıcak çarpmasına maruz kalan kişi, serin ve havadar bir yere taşınarak giysileri çıkarılmalı, sırt üstü yatırılarak ayakları yükseğe kaldırılmalı ve vakit kaybetmeksizin en yakın sağlık kurumuna götürülmelidir.
     Ömür, sıcakların etkili olduğu saatlerde vatandaşların mümkün olduğunca ağır iş yapmaktan kaçınması gerektiğini de belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Sağlık Müdürü Ömürden sıcak uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER