Siirt Valisi Aydın, Eruhta 119 yaşında

Siirt Valisi Aydın, Eruhta 119 yaşında olduğunu iddia eden yaşlıyla sohbet etti


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Eruh ilçesinde 119 yaşında olduğunu iddia eden Mehmet Esen ile sohbet etti.
     Vali Ahmet Aydın ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Eruh ilçesinde eşi 1992 yılında şehit olan 6 çocuklu Meryem Körpenin evini ziyaret ederek, çocukların eğitim durumu hakkında bilgi aldı.
     Meryem Körpe ile Kürtçe tercüman vasıtası ile bir süre sohbet eden Vali Aydın, ailenin sorunlarını dinledi, çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Körpe, Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin dedi.
     Daha sonra bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, 119 yaşında olduğunu iddia eden Mehmet Esen ile sohbet etti. Esen, 119 yaşında olduğunu, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamit, Sultan Reşat ve Vahdettin Paşanın dönemine tanıklık ettiğini, Hamidiye Alayında askerlik yaptığını belirtti.
     Bin yıldan beri bu topraklarda hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Hepimiz din kardeşliği şemsiyesi altında birleşerek, barış, huzur ve güven içinde yaşamalıyız diyen Esen, Şimdiki adalet Sultan Abdülhamit adaletine benziyor. Artık vatanımızın hiçbir sıkıntısı kalmamış. Bir tek şey kalıyor silahların susması ve onlara af çıkarması kalıyor. Kardeş kardeşinin vurması artık sona ermesi lazım şeklinde konuştu.
     İlçe Kaymakamı Levent Yazıcı ve Vali Aydın, Esenin yaşını hesapladı. Esenin verdiği tarihler üzerine hesaplama yapan Vali Aydın, 1914 yıllında 20 yaşında Hamidiye Alayına katıldığı ifade ettiğine göre 1894 doğumlu olduğunu, bu doğum tarihinin de 119 yaşına denk geldiğini ifade etti.
     Aydın ve beraberindekiler 300 kadın kursiyerin eğitim gördüğü Eruh Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Nurettin Kilis - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirt Valisi Aydın, Eruhta 119 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER