Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte

Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte -Reyes, Türk iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etti


GAZİANTEP (A.A) - Şilinin Ankara Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Türk iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etti.
     Hür Sanayici ve İşadamları Derneğinden (HÜRSİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, gelenekselleştirilen ülke tanıtım programları kapsamında Büyükelçi Reyes, Gaziantepe davet edildi.
     Gaziantepe gelen büyükelçi ve beraberindeki heyet, Vali Erdal Ata, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Zirve Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Töremeni ziyaret etti. Zeugma Mozaik Müzesini de gezen Reyes, Avusturya Fahri Konsolosu Taner Nakıboğlununu onuruna verdiği yemeğe katıldı.
     Reyes, daha sonra bir plazada düzenlenen ülke tanıtım toplantısında, Şilinin bugünkü durumunu ve ekonomik yapısını anlattı.
     Türkiye ile Şili arasındaki ticarette gelinen noktayı ve yapılan serbest ticaret anlaşmasının etkilerini aktaran Reyes, Türk yatırımcıları Şiliye davet etti.
     Şilinin bir çok yönden Türkiye ile benzerlik gösterdiğini vurgulayan Reyes, Şilide sizlere çok güzel fırsatlar sunuyoruz. Türkiye ticareti iyi biliyor. Birlikte bu potansiyel ile güzel işler yapabiliriz ifadelerini kullandı.
     Şilinin Türkiye Ticari Temsilcisi Gülşen Atalay da Şilinin ekonomik verileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Atalay, Türkiye ile yapılan serbest ticaret anlaşmasının tüm ürünlerin yüzde 96sını kapsadığını kaydetti.
     HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı da, üyelerine yeni vizyonlar ve hedefler göstermek amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.
     Latin Amerikanın önde gelen ekonomilerinden Şiliyi biraz daha yakından tanımak ve Türkiyenin bu ülkeyle olan ticaretini geliştirmek üzere programı organize ettiklerini ifade eden Hasırcı, şunları kaydetti:
     Latin Amerikanın en dışa açık ve istikrarlı ekonomilerinden biri olan Şili, yaklaşık 17 milyonluk nüfusu ile küçük bir pazar görünümünde olmasına rağmen, son yıllarda yürüttüğü dışa açılım politikalarının etkisiyle pazarda rekabet oldukça yoğundur. Şeffaf ve etkin bir devlet mekanizmasına ve yaygın dış ticaret kültürüne sahip Şili, iş yapma kolaylığı bakımından da bölge ülkeleri arasında öne çıkmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER