Silifkede 6 bin ton elma hasadı

Silifkede 6 bin ton elma hasadı yapıldı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde ağaçlardaki son meyveler de toplandı. İlçe genelinde bu yıl 3 bin 500 dönüm araziden 6 bin ton elma hasadı gerçekleştirildi.
     Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde Atayurt, Atakent beldeleri, Silifkeye bağlı Kabasakallı ve Sarıcalar mahalleleri ile yüksek kesimlerdeki Kavak, Seydili, Sökün, Kurtuluş, Örenköy, Şahmurlu, Örenköy, Cambazlı, Kırobası köylerinde elma üretiminin sıklıkla yapıldığını kaydetti.
     Elma hasadının sahile yakın kesimlerde Haziran ayında başladığını, rakımı yüksek kırsal kesimlerdeki elma ağaçlarındaki son meyvelerin de toplandığını ifade eden Can, bu yıl 3 bin 500 dönüm araziden 6 bin ton elma hasadının gerçekleştirildiğini ve elmanın kilosunun kalitesine göre 50 Kuruş ila 1 Lira arasında satıldığını belirtti.
     Son yıllarda Türkiye genelinde meyveciliğin ön plana çıktığına dikkat çeken Can, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle işbirliği yaparak çiftçilerin meyve üretimi hakkında bilgilendirildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede 6 bin ton elma hasadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER