Simavda Anne oteliuygulaması

Simavda Anne oteliuygulaması -Devlet hastanesinde oluşturulan bölümde anne adayları ile yeni doğum yapanlara otel konforunda hizmet verilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesindeki Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde oluşturulan Anne Otelinde, anne adayları ile yeni doğum yapanlara, otel konforunda hizmet verilecek.
     Başhekim Dr. Mesut Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinin, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü proje çerçevesinde Anne Oteli uygulamasına geçen ilk sağlık kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.
     Anne Otelinin, hastanelerin doğum servisiyle yeni doğan yoğun bakım ünitelerine yakın bölümlerde anneler için hazırlanan özel odalar olduğunu ifade eden Karaca, hastanede, anne adaylarıyla doğum yapan annelere özel, sadece onların kalabileceği oda oluşturduklarını bildirdi.
     Bu odaya, Sağlık Bakanlığının projesi doğrultusunda Anne Oteli adını verdik diyen Karaca, Doğum yapan anneyle bebeği, tedavileri süresince bu özel odada kalacak. Lüks bir otel odası imkanları dahilinde hazırladığımız bu odada, doğum yapacak anne adayının hastanemizde misafir edilmesi, yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki bebeğin iyileşme sürecinin kısaltılması, anneyle bebek arasındaki manevi bağın geliştirilmesi, bebeğin istendiği zaman rahatlıkla anne sütüne ulaşabilmesi hedeflendi dedi.
     Anneler için hazırlanan odalarda, yatakların yanı sıra televizyon, giysi dolabı, masa ve buzdolabı bulduğunu belirten Karaca, odada kalacak anne adayları ile annelere, günde 3 öğün yemek verileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök / Deniz Açık / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Simavda Anne oteliuygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER