Kayserili öğretmen ve öğrencilere

Kayserili öğretmen ve öğrencilere Çek Cumhuriyetinde eğitim


KAYSERİ (A.A) - Kayseriden 13 öğrenci ve 15 eğitimciye, AB projeleri kapsamında, Çek Cumhuriyetinin başkenti Pragta eğitim veriliyor.
     Edinilen bilgiye göre, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Elektrik Motorları ve Kontrol Sistemleri konulu projesi kapsamında 13 öğrenci ve 3 öğretmen, Talas Halk Eğitim Merkezinin Açık Kaynak Kod İşletim Sistemleri konulu AB projesi kapsamında 12 öğretmen eğitim görüyor.
     Öğrenci grubuna refakat eden Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmeni Adem Bendeş, Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü projeye, ilçedeki 5 farklı mesleki teknik eğitim kurumundan seçtikleri 13 öğrenci ve 3 öğretmenle katıldıklarını, öğrencilerin Pragta 3 hafta elektrik motorları konusunda staj yapacaklarını söyledi.
     Bendeş, her iki projede engelli katılımcıların da eğitim almalarının sağlandığını belirterek, proje sayesinde Pragın tarihi ve turistik yerlerini gezme ve Çek halkının kültürünü öğrenme fırsatı da bulduklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayserili öğretmen ve öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER