Simavda engellilere ön muhasebe eğitim kursu

Simavda engellilere ön muhasebe eğitim kursu -Hafta içi her gün verilen kursa 15 engelli katılıyor


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya Müdürlüğü ve Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen engellilere yönelik ön muhasebe eğitim kursuna, 15 engelli katılıyor.
     Kurs öğreticisi Burçin İnan, AA muhabirine, Simav Belediyesine ait Cumhuriyet Caddesindeki Bilgi Evinde 15 engellinin katıldığı kursun hafta içi her gün verildiğini söyledi.
     Kursiyerlere, toplam 280 saati kapsayan kurs süresince sağlık sigortası yaptırıldığını ve birtakım giderlerinin İŞKUR Kütahya Müdürlüğünce karşılandığını belirten İnan, şöyle konuştu:
     Kursiyerlerimize her gün yaklaşık 20şer lira cep harçlığı da verilerek onların bazı giderlerinin karşılanması amaçlandı. İŞKUR destekli ön muhasebe kursumuza katılan kursiyerlerimiz belirli zamanlarda sınavlara tabi olacak. Bu sınavlarda başarı göstermek yanında kurslara düzenli olarak katılımı sürdürenlere kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olacak sertifika verilecek.
     Kursiyerlerden bedensel engelli Ömer Demiralay (37), kursa katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.
     Hiçbir mesleki deneyime sahip olmadığını dile getiren Demiralay, Akülü aracımla oradan oraya giderek zamanımı boşa harcıyordum. Devletin 3 ayda bir verdiği özürlü maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Şimdi bu kursta bir şeyler öğrenerek en azından muhasebecilik alanında bilgi sahibi olmanın yanında sertifika alıp meslek sahibi olacağım dedi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda engellilere ön muhasebe eğitim kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER