Simavda kitap okuma yarışması

Simavda kitap okuma yarışması -"Gülle Yaşamak" konulu yarışmaya yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Gülle Yaşamak" konulu yarışma ve sınava yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı.
     Dernek Başkanı Hüseyin Akdemir, AA muhabirine, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerindeki 50 ortaokul ve lisede yaklaşık 4 bin öğrencinin katıldığı test sınavının, eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi.
     Sınav sonuçlarının mayıs ayı başında açıklanacağını ve ödüllerin 4 Mayısta Özel Bahar Kolejinde düzenlenecek törende verileceğini belirten Akdemir, şöyle konuştu:
     "28 Şubatta, 5, 6, 7 ve 8inci sınıf öğrencilerine Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed, 9, 10, 11 ve 12nci sınıf öğrencilerine de Efendimizin Nurlu Hayatı adlı kitapları dağıttık. Öğrencilerimiz bu kitapları okudu. Yapılan sınavda da ilgili kitaplardan ortaokul öğrencilerine 60, lise öğrencilerine 80 soru yönelttik. İlçe kaymakamlıklarından alınan izinle yapılan test sınavında, okul müdürlüklerinin belirlediği öğretmenler gözlemci olarak görev aldı. Bu yarışmada ortaokul ve liseler arasında dereceye giren öğrencilerimiz, çeşitli ödüller kazanacak. Her iki kategorinin birincilerine laptop bilgisayar, ikincilerine notebook bilgisayar, üçüncülerine ise tablet bilgisayar takdim edeceğiz. Ayrıca yarışmada dördüncülük elde edenlere bisiklet, beşincilere cep telefonu, 6-10unculara eşofman takımı, 11-20 arası öğrencilere spor ayakkabısı, 20-30 arası öğrencilere mp4 müzik çalar ve 30-50 arası öğrencilere flaş bellek vereceğiz. Bunun yanında yapılacak kura çekilişi ile ortaokul ve lise öğrencileri arasından birer öğrenciye çeyrek altın hediye edeceğiz."
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda kitap okuma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER