Simavdaki deprem

Simavdaki deprem -Depremde ağır hasar gören 11 cami ve bir imam evinin yerlerinde başlatılan inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören 11 cami ve bir imam evinin yerlerinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) başlatılan inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi.
     İlçeye bağlı Beyce beldesindeki Yenipınar Camisi inşaatını denetleyen yüklenici firma sorumlusu İkram Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerin tamamlanarak ramazan ayına yetiştirilmesi için aralıksız çalışıldığını bildirdi.
     Hiçbir masraftan kaçmadıklarını ve şartnamelere uygun yapımlarına devam edilen camilerin 10 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı olacağını belirten Dinç, İlçe merkezi, Beyce ve Naşa beldeleri, Hüsüm ve Kabaarmut adlı yerleşim birimleriyle çevredeki diğer ilçelerde toplam 11 cami ve bir imam evi inşaatımız tamamlanma aşamasındadır dedi.
     Dinç, Şaphane ilçesine bağlı Karamanca beldesi ile Hisarcık ilçesine bağlı Dereköyde 8er derslikli iki okul inşaatının sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER