Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Müftü Yükselden helal gıda uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Müftüsü Yakup Yüksel, hileli gıda satanların kazançlarının haram olduğunu bildirdi.
     Yüksel, AA muhabirine, İslamiyette ticaret hukukuna göre alışverişlerde zarara uğramama ve zarara uğratmama düsturu bulunduğunu söyledi.
     Hileli gıdalardan elde edilen gelirlerin helal değil, haram olduğunu belirten Yüksel, şöyle konuştu:
     Hazreti Peygamber, Bizi aldatan bizden değildir demiştir. Bu Hadis-i Şerifi, şu olay üzerine söylemiştir. Efendimiz Medinede pazar yerini gezerken bir satıcının çuvalının içine mübarek elini sokar ve bir avuç buğday çıkarır. Buğdayın ıslak olduğunu görünce mal sahibine, Bu ne haldir- diye sorar. Satıcı da yağmurdan ıslandığı cevabını verir. Bunun üzerine Hazreti Peygamber, Müşterilerin aldanmaması için ıslak tarafını en üste koysaydın der.
    
     -Şap aşısı kampanyası 17 Kasımda sona erecek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ilçe merkezi, belde ve köylerde yürüttüğü sonbahar şap aşısı kampanyası 17 Kasımda sona erecek.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, AA muhabirine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında şap aşısı kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Kampanyanın başladığı 1 Ekimden bu yana toplam 26 bin sığırın aşılandığını ve bu konuda yüzde 80 oranında başarı sağlandığını belirten Ceylan, Aşılama çalışmalarımız devam ediyor. 17 Kasıma kadar bitirmeyi planlıyoruz. Kampanya süresince hayvan yetiştiricilerine aşı dışında şap hastalığı, hayvan bakımı, beslenme ve parazitle mücadele hakkında da bilgiler veriyoruz dedi.
    
     -Simavda kartpostallık sonbahar manzaraları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, sonbaharın son günlerinde bitki örtüsü ve tarihi mekanlarda kartpostallık görüntüler oluştu.
     Bitki çeşitliliğinin fazla olduğu ilçede, Simav Dağı ve Gölcük Dağı, adeta renk cümbüşünün yaşandığı mekanlar olarak dikkati çekiyor.
     Resim tablosunu andıran bu görüntüler, bölgedeki vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler tarafından keyifle izlenerek, fotoğraf makineleriyle kaydediliyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER