Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Minikler için okula uyum programı başladı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl yürürlüğe konulan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi kapsamında birinci sınıfa gidecek 60-66 aylık çocuklar için 5 günlük uyum programı başladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk, Gülizar Eren, Yusuf Koyuncuoğlu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve 19 Mayıs ilköğretim okullarında programa başlandığını bildirdi.
     Simav genelinde toplam bin 20 öğrencinin birinci sınıfa kayıtlarının yapıldığını belirten Şirikçi, şunları kaydetti:
     4+4+4 eğitim sisteminin ilk kez bu yıl uygulanması ve deprem sonrası yapılan okulların bu yıl açılmasını göz önüne alırsak bazı küçük sorunlarla karşılaşabiliriz. Öğrenci velilerimizin bu konuda bizleri hoşgörüyle karşılamasını istiyoruz. Uyum programında, her gün yeni etkinlikler gerçekleştirilerek öğrencilerin okula alışmaları sağlanacak. Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını destekleyen iki çalışma kitabı verilecek. Miniklere okul idarecileri ve öğretmenler tanıtılacak, resim çalışmaları yaptırılacak.
    
     -Jeotermal enerjiye zam yapılmayacak
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, jeotermal enerjiye birkaç yıl için zam yapmayı düşünmediklerini bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, jeotermal enerjiyle ısıtmada Simavın Türkiyeye örnek olduğunu ve bundan dolayı kentte hava kirliliği yaşanmadığını söyledi.
     Deneyimli ekiplerle jeotermal hat ve tesis bakımlarının sürekli yapıldığını dile getiren Karahan, şöyle konuştu:
     2009 seçimleri öncesi verdiğimiz sözleri belli bir program dahilinde bir bir yerine getiriyoruz. Amacımız; Simavın tamamını jeotermal enerji ile ısıtmaktır. Yılın 12 ayı konut ve iş yerlerine sıcak su veriyoruz. Isınma bedeli yılın 8 ayı alınıyor ama yaz mevsiminde talep edilmiyor. Ekim ayından itibaren jeotermal ısı bedellerinin tahsilatı yeniden başlayacak. Isınma ücretleri konusunda vatandaşlarımızın beklediği müjdeyi vermek istiyorum. Gelecek yıl ve sonraki yıllarda da jeotermal ısınma ücretlerine zam yapmayı düşünmüyoruz.
    
     -Simavda yılın 8 ayında 131 çift evlendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediyesi Evlendirme Dairesi, yılın 8 ayında 131 çiftin nikahını kıydı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, AA muhabirine, geçen yıl ilçede meydana gelen depremin ardından birçok nikah, düğün ve sünnet düğünün ertelendiğini ve bu düğünlerin bu yıl yapıldığını söyledi.
     Evlendirme Dairesinin şimdiye kadar 131 çiftin nikahını kıydığını dile getiren Karahan, şöyle konuştu:
     Düğün ve sünnet merasimlerinin ekim ayına kadar süreceğini düşünüyoruz. Geçen yıl 19 Mayıs gecesi yaşadığımız 5,9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında aylarca süren artçı sarsıntılar ilçemizde birçok nikah, düğün ve sünnet merasiminin ertelenmesine yol açtı. Bu yıl ertelenen düğünler yapılırken bunlara ilave olarak bu yılın olağan düğünleri de eklenince büyük bir yoğunluk yaşadık. Nikah sayısının yıl sonunda 200e ulaşmasını bekliyoruz.
    
     -Meclis hastane gündemiyle olağanüstü toplanacak
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Meclisi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan hastane alanı için olağanüstü toplantı yapma kararı aldı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki siyasi parti temsilcileriyle inşa edilecek hastanenin yeri için mutabık kaldıklarını bildirdi.
     Panayır Alanı karşısındaki Sanayi Sitesi çıkışı ile Simavın doğu girişi arasında kalan bölgede hastanenin inşasının kararlaştırıldığını belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Belediye Meclisimiz olağanüstü toplanarak hastane yeri konusunda imar değişikliği kararlarını görüşecek. Toplantımızda tek madde görüşülecek. İmar planı değişiklikleri konusunda kanunlar çerçevesinde karar verecek tek yetkili makam, Belediye Meclisidir. Bu zamana kadar alınan kararlarda da meclis üyelerimizin imzası vardır. Hastane yeri imar planı değişikliği için de meclis üyelerimiz karar verecek.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER