Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Simavda sigara denetimi yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simavda, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu kapsamında topluma açık mekanlar ve iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı.
     Çapraz denetimler uygulaması çerçevesinde Gediz Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, 5 işletme sahibine toplam 6 bin 868 lira para cezası uyguladı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tütünle ilgili kanun verdiği yetkilerden birininde çapraz denetimler olduğunu, bu kapsamda Gediz Toplum Sağlı Merkezi ekiplerinin Simavda denetim yaptığını, Simavdaki ekiplerin de başka ilçelerde denetim yaptığını söyledi.
     Yüksel, kapalı alanlarda içilen sigaraya karşı para cezası uygulamasını doğru bulmadığını belirterek, Ceza uygulamasıyla sigarayla mücadele olmaz. Vatandaşlarımızın sigarayı bırakmalarını, Toplum sağlığı ve sağlıklı nesiller yetişmesi açısından istiyorum dedi.
    
    
     -Servis şoförlerine eğitim
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere servis hizmeti sağlayan araç şoförlerine seminer verdi.
     Hükümet Konağı Toplantı Salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Simav Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekiplerinden Hasan Günay, trafik kazalarının genel anlamda insan kaynaklı olduğunu bildirdi.
     Servis araçlarında emniyet kemerinin bütün koltuklarda olması ve araç hareket etmeden önce öğrencilerin kemerlerinin takılı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten Günay, şunları söyledi:
     Öğrencilerin biniş ve inişlerini kontrol altına alacak olan rehber personeller de servis şoförlerine yardımcı olacak. Ayrıca çıkarılan yasa ile araçlarda kış lastiği zorunluluğu vardır. Kış lastiği kesinlikle kar lastiği değildir. Şunu da unutmayınız ki emniyet teşkilatı olarak amacımız, sizleri ceza ile eğitmek değil, kuralları uygulamanıza yardımcı olmaktır.
     Seminerde, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kılıç da, öğrenci taşıyan araçlarda bulunması gereken belgeler hakkında bilgi verdi.
    
     -Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri
     -Tema Vakfı Simav Temsilcisi Önder:
     Dünyanın varlığı, erozyonla mücadeleye bağlı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tema Vakfı Simav Gönüllü Temsilcisi Ömer Önder, dünyanın varlığının, erozyonla mücadeleye bağlı olduğunu söyledi.
     Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır Tema Vakfının Kasım ayında erozyonla mücadele haftası etkinlikleri düzenlediğini söyledi.
     Türkiyenin, insan kaynaklı iklim değişikliğinden ciddi şekilde etkilendiğini, eskiye nazaran daha sık, uzun süreli ve şiddetli kuraklıkların, ani yağışlara bağlı seller ve aşırı hava olayları yaşadığını belirten Önder, şöyle devam etti:
     Her yıl ülke genelinde 743 milyon ton toprak erozyonla kaybediliyor. Tarım alanlarının yüzde 59unda, meraların yüzde 64ünde ve orman alanlarının yüzde 54ünde erozyon görülmektedir. Toprak kayıplarının hızla artması nedeniyle Tema Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri başlattı. Bu mücadelenin bu yılki ana teması İklim değişikliği, sloganımız ise İklim değişikliğini engellemek bizim elimizde olarak belirlendi. Çünkü bilim insanlarının şimdiye kadar anlattığı, bugün şahit olduğumuz insan kaynaklı iklim değişikliğinin geldiği tehlikeli nokta, eğer önlem alınmazsa gelecek yıllar çok daha zor geçeceği gösteriyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER