Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca toplanan 3 tır yardım malzemesi daha Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Suriye Yardım Platformunca toplanan 3 tır yardım malzemesi daha Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
     Kent genelindeki stantlarda toplanan gıda ilaç ve giyimden oluşan yardım malzemeleri, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıldı. Burada kategorilere göre ayrılıp kolilenen malzemeler, gönüllülerce tırlara yüklendi.
     Malzemeler, Akçakale ve Karkamış Gümrük kapılarından geçirilerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
     Ruha Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Murat Müjdeci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyedeki mazlumlara yardım etmeye devam edeceklerini belirtti.
     Hayırseverlerin yardım kampanyasında toplanan gıda, ilaç ve giyim gibi önemli malzemelerin ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderildiğini ifade eden Müjdeci, şunları kaydetti:
     Hayırseverleri, bu yardımlara destek olmaya davet ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak mazlum halka yardım ediyoruz. İslam devletleri de zalim Esede dur diyerek bu yangını söndürmeye yardım etsin. Kampanyada emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah, komşumuzdaki yangın bir an önce sona erer.
     Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Osman Gerem de bugün 3 tır yardım malzemesini daha Suriyeye gönderdiklerini ifade etti.
     Kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz diyen Gerem, hayırseverlerden kampanyaya destek vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER