Sinopta Kültür Merkezi protokolü imzalandı.

Sinopta Kültür Merkezi protokolü imzalandı.


SİNOP (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk arasında Eski Soğuk Hava Deposunun Kültür Merkezine dönüştürülmesi amacıyla protokol imzalandı.
     Sinop Belediyesince 1 milyon lira bedelle alınan Eski Soğuk Hava Deposunun Kültür Merkezine dönüştürülmesi amacıyla Sinopa gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve diğer yetkililer depoda incelemelerde bulundu.
     İncelemenin ardından, Sinop Belediyesinde gerçekleştirilen törenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Opet Yönetim kurulu Başkanı Fikret Öztürk arasında protokol imzalandı.
     Özaslan, burada yaptığı konuşmada, projenin kültürel mirasın korunması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Bu proje sadece bir restorasyonundan ibaret değil. Bence Sinop bir koordinasyon merkezi olacak. Sinop tüm birimleriyle bir bütün ve örnek olacak tarzda hareket ediyor. OPET sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bizim taleplerimizi ayrıcalıklı olarak değerlendirerek bu projeyi gündemine aldı. Türkiyede güzel gelişmeler oluyor. Bu gelişmelerin kaynağı merkezi idareler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve en önemlisi tabi ki sermayedarlarımızın, yatırımcılarımızın sosyal sorumluluk projeleridir. Burada yaklaşık 200 kişilik bir toplantı salonu olacak. Burası bir buluşma noktası olacak. Kültür Merkezi olacak Buzhanenin 2013 yılında açılışını yapacağız.
     Belediye Başkanı Baki Ergül ise, Eski Soğuk Hava Deposunun Sinopa kazandırılması için çalıştıklarını ifade ederek, Buranın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarımız devreye girerek özel bir şirketle anlaşmanın sağlandığını söyledi. Buzhanenin Kültür merkezi olması için şirket, bakanlık ve belediyemiz arasında bir protokol imzaladık. Şimdiden ilimize hayırlı olsun dedi.
     Törene ayrıca, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven - Halit Gümüş / Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sinopta Kültür Merkezi protokolü imzalandı. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER