Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği

Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Batmaz: -Ne yazık ki bu yılın hamsi rezervlerini geçen yıl Abhazyada avladılar


SİNOP (A.A) - Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Recep Batmaz, geçen yıl yapılan aşırı avcılığın hamsi rezervlerini aşırı derece etkilediğini bildirdi.
     Batmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsicilerin, bu yıl avlayacakları hamsiyi geçen yıl aşırı avlanarak heba ettiğini savundu.
     Balıkçıların geçen yıl avladığı 9 santimetreden küçük 50 bin ton hamsinin balık unu fabrikalarına verildiğini aktaran Batmaz, Şubat, Mart, Nisan aylarında aşırı derece ince hamsi vardı. Balık unu fabrikalarında dahi işlenemeyen yaklaşık 200 bin ton civarındaki ince hamsi ise denize döküldü. Eğer bu hamsiler bu sezona kalsaydı 400 bin ton bu yıl hamsi rezervimiz olacaktı. Ne yazık ki bu yılın hamsi rezervlerini geçen yıl Abhazyada avladılar dedi.
     Hamsinin az olmasında diğer faktörlerin de rol oynadığını ifade eden Batmaz, şunları kaydetti:
     Haziran yavrusu olan palamutlar, hamsi ve çaça yiyerek 3 ayda 600 grama ulaştı. Bunun yanında lüfer ve yunuslar da bunlarla besleniyor. Bizim burada deniz suyu sıcaklığı 16 derece. Bizim sahilimize gelecek olan, orada doğup büyüyen hamsi sürülerinin bulunduğu Romanya, Odessa ve Ukrayna sahilinde deniz suyu sıcaklığı 19 derece. Havaların soğuması ve deniz suyu sıcaklığının 13 dereceye inmesi gerekiyor. Eğer hamsi varsa gelecek.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER