Sinop ekonomisine güç katanlara plaket

Sinop ekonomisine güç katanlara plaket -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Yeni anayasayla yeni reformların yapılması halinde, Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilir


SİNOP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni anayasayla yeni reformların yapılması halinde, Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilir dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Sinop Ekonomisine Güç Katanların Plaketle Ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, girişimci ruhun beyinlere yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Özellikle kadınların ve gençlerin girişimciliğe teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Eğer zenginleşmek, zengin olmak istiyorsak bunu yapmak durumundayız diye konuştu.
     Türkiyenin her yıl 750 bin kişiye iş bulma mecburiyeti olduğunu, 8 yıl sonra bu sayının 1 milyonu bulacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     Düşünebiliyor musunuz, batıda bulunan birçok ülkenin nüfusuna eş değer. İnsana biz iş bulmak mecburiyetindeyiz. Bu işi kim verecek- Artık devlet eliyle iş yok, bitti. Kim verecek, özel sektör verecek. Özel sektörün kaynağı da girişimcidir. Her yıl artan nüfusla 100 bin girişimci ortaya çıkartıyor olmamız lazım. ABde kadının istihdama katkısı yüzde 64 seviyesinde. Girişimcilikte bundan da düşüğüz, yüzde 6dayız. Etrafınıza bakın bakalım kaç tane girimci var- Yok. Onun için babalara önemle rica ediyorum, herkes erkek evladını girişimci yapmak peşinde, muhakkak kızlarınızı da girişimci olarak yetiştirmek durumundasınız.
    
     -Yapısal reformlara odaklanmamız gerek-
    
     Türkiyenin önündeki tıkanıklığın aşılması için yeni bir anayasanın şart olduğunu savunan Hisarcıklıoğlu, Yeni anayasayla yeni reformların yapılması halinde, Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilir. Yapısal reformlara odaklanmamız gerek dedi.
     Türk vatandaşında müthiş bir girişimci ruhu olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Başka bir millette olmayan bir müteşebbis ruhu var. Bizim hedefimiz var, ülkemizi 2023te, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak. Biz de bunu sizlere güvenerek yapacağımıza inanıyoruz. Bizi 2023 kesmez arkadaşlar. Bu bizim atalarımıza da yakışmaz. Bize yakışan kaçıncı sırada olmak, birinci sırada olmak.
     Konuşmaların ardından 36 genç kadın ve erkek girişimciye törenle plaketleri verildi.
     Hisarcıklıoğlu, törenin ardından Sinop Valiliğini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop ekonomisine güç katanlara plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER