Şirince, 21 Aralıka hazırlanıyor

Şirince, 21 Aralıka hazırlanıyor -Maya takvimine dayanan kıyamet inanışının yarattığı ilgiyle 21 Aralıkta çok büyük bir kitleyi ağırlaması beklenen Şirince köyünde alınacak güvenlik tedbirleri gözden geçirildi


İZMİR (A.A) - Maya takvimine dayanan kıyamet inanışının yarattığı ilgiyle 21 Aralıkta çok büyük bir kitleyi ağırlaması beklenen Şirince köyünde alınacak güvenlik tedbirleri gözden geçirildi.
     Dünyada kendilerini Mavi Enerji Grubu olarak adlandıran grubun, 21 Aralık 2012de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece Şirince ile Fransanın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline gelen Şirince, kıyamet gününe hazırlanıyor.
     Kapasitesinin çok üzerinde bir kitlenin o gün köye gelecek olmasının öngörülmesi nedeniyle artırılan güvenlik tedbirleri, İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Karacanın da katıldığı uygulama ile gözden geçirildi.
     Güvenlik görevlilerinin 21 Aralık tarihinde hangi noktalarda bulunacakları ve hayata geçirilecek güvenlik tedbirlerinin sınandığı uygulamada, jandarma köpekleri de uzmanlık alanlarına göre bulmaları gereken nesneleri tespit ederek, kendilerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi.
     Uygulamada, köyün çok sayıda noktasına yerleştirilen güvenlik kameraları da kontrol edildi.
    
     -Yoğun güvenlik tedbirleri uygulanacak-
    
     Normal dönemde 10 kişilik jandarma timinin görev yaptığı Şirinceye 21 Aralıkta komando ve istihbarat birimlerinde görev yapan personelin de aralarında yer aldığı çok sayıda resmi ve sivil takviye kuvvet görevlendirilecek.
     Sit alanı olan ve ahşap yapıların yoğunlukta olduğu Şirincede, olası yangın olaylarına karşı da köyün yakınında bulunan itfaiye havuzunun başında bir yangın helikopteri ile itfaiye ekipleri teyakkuz halinde bulunacak.
     Alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında köy okuluna sağlık ekipleri yerleştirilecek.
    
     -Vatandaşlar ve esnaf memnun-
    
     Öte yandan, 21 Aralık tarihinde yaşanması beklenen aşırı kalabalık nedeniyle tedirginlik yaşayan Şirince sakinleri ve esnaf, alınan güvenlik tedbirlerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
     Şirince esnaflarından Halil Posta, 21 Aralıkta yoğun bir kalabalık olacak. Güvenlik güçleri bunun tedbirini alıyor. Önemli olan insanların buraya gelip huzur içinde dinlenmeleri, tatil yapmaları ve huzurlu bir şekilde dönmeleri. Başka bir dileğimiz yok ifadelerini kullandı.
     İbrahim Kataç ise çok sayıda insanın bir anda köye gelecek olamasından dolayı tedirginlik duyduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şirince, 21 Aralıka hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER