Şırnakta KİD

Şırnakta KİD-MER mesleki kursları tamamlandı


ŞIRNAK (A.A) - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde yürütülen Şırnak Kadın İstihdamını Destekleme Merkezince (KİD-MER) düzenlenen mesleki kurslar tamamlandı.
     Projede faydalanan kursiyerlere Şehr-i Nuh Otelde, İl Sağlık Müdürlüğü personeli hemşire Leyla Acar tarafından Aile Planlaması ve Kadın Hijyeni konulu seminer verildi.
     Proje koordinatörü Ayten Akgül yaptığı açıklamada, amaçlarının kırsalda yaşayan ve eğitim düzeyi düşük olan kadınların yaşam kalitesini artırmak, kapasitelerini çeşitli kurslarla geliştirmek, bilgi ve beceriler kazandırmak, sosyal ve ekonomik hayata adapte etmek olduğunu söyledi.
     Projenin uygulanma süresince kadın ve genç kızların toplumsal ve siyasal rollerinin güçlendirilmesine yönelik programlar üretilmesi ve desteklenmesini sağladıklarını ifade eden Akgül, Özellikle genç kızlara kendi becerileri ile üretebilme ve bunu geliştirebilme imkanlarını sağlamak, kadınların iş gücüne katılımlarının önündeki ön yargıların giderilmesi ve onlara kendi işlerini kurmaları için fırsat yaratılmasını sağlamaya çalıştık. İlimizde dezavantajlı gruplardan biri olan kadınların kendi el emekleri ile üretim yaparak bu üretimi ekonomik kazanca dönüştürmelerini istiyoruz. Bu kapsamda kadınlara bilgisayar, nakış ve el sanatları, hazır giyim, ara eleman yetiştirme, ebru ve el sanatları ile trikotaj kursu düzenledik dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER