Şırnakta okullara yapılan saldırı

Şırnakta okullara yapılan saldırı -Vali Özkan: Bu okullarda Şırnakın yoksul çocukları okumaktadır


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, saldırı yapılan okullarda Şırnakın yoksul çocuklarının okuduğunu bildirdi.
     Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara sunulan hizmetleri engelleyen, hizmet araçlarını yakan, yörenin kültür ve değerlerini yok etmeye çalışan, karanlık odaklarca kullanılan terör örgütünün, yöre insanının kültürüne, diline ve inancına yönelik telin edilmesi gereken saldırılarından birini dün akşam saatlerinde Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde bulunan ilköğretim okullarını yakmaya çalışmakla gerçekleştirdiğini belirtti.
     Şırnakın değerlerine mabet ve mektebine karşı düşmanca gerçekleştirilen bu saldırıların Şırnaklılar tarafından telin edildiğini kaydeden Özkan, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Unutulmamalıdır ki bu okullarda Şırnakın yoksul aile çocukları okumaktadır. Devletimiz, Şırnaklı hemşehrilerimizin can, mal, kültür ve değerlerine saldırı halindeki şer odakları ile yoksul aile çocuklarını macera ve ölüme sürükleyen, saltanatlarını bu gençlerin kanı üzerine bina eden kirli zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta okullara yapılan saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER