Şırnakta SSPE hastaları ziyaret edildi

Şırnakta SSPE hastaları ziyaret edildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Sağlık Müdürü Ahmet Barış, SSPE hastası iki çocuğu evlerinde ziyaret ederek ailelerin sorunlarını dinledi.
     Barış, beraberinde Nurullah Kadırhan Ağış ve Dış Sağlığı Başhekimi Nurullah Alkış ile Şırnak ve ilçelerindeki 41 SSPE hastasına yönelik gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, 5 yıldır SSPE hastası olan Sezer Yıldızı (16) evinde ziyaret etti.
     Ziyarette, Alkış tarafından Yıldıza diş muayenesi yapılırken, Sağlık Müdürü Barış ise ailenin sorunlarını dinledi.
     Barış, ziyarette yaptığı açıklamada, bir takım kronik hastalıklar nedeniyle yatağa mahkum kişilerin evde ziyaret edilmesinin önemli olduğunu, bunun ailelere büyük moral verdiğini söyledi.
     Sağlık hizmetlerinin insan bedeninin olduğu kadar insan ruhunun da iyiliğine yönelik olduğunu vurgulayan Barış, şöyle dedi:
     Bir takım kronik hastalıklar neticesinde veya inme dediğimiz felç vakalarında ortaya çıkan komplikasyonlar sonucu bu tür hastalarımız yatağa bağımlı hale gelmekte ve hayatlarını yatakta geçirmek zorunda kalmaktalar. Bu hastalar ve bu hastaların bakımını üstlenen ailelerde bir takım ruhsal travmalar ortaya çıkması kaçınılmaz. Her ne kadar kendi evlerinde yaşıyor olsalar da ömürlerini yatakta geçiren bu insanların durumu oldukça zor.
     Ziyaretlerimiz bu hastalara moral olması ve hastaların acılarını yerinde müşahede etmek açısından önemli. SSPE hastalarına evde verilen sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz. Sağlık Bakanlığı olarak evde yatalak hastalarımıza evde sağlık hizmeti sunuyoruz. Gerektiği durumlarda bu tür hastalarımız için sağlık personelimizi ve doktorlarımızı evlerine kadar göndererek, hastalarımızın tedavilerini evde yapıyoruz.
     Alkış ise merkez olarak yatalak hastaların diş muayenelerini evlerinde yaptıklarını belirtti.
     Şırnak SSPE Hastaları Yardımlaşma, Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Yıldızın babası Nazım Yıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mülki idare amirlerinin hastaları ziyaret etmesinin dernek olarak da kendilerini sevindirdiğini söyledi.
     SSPE hastalığının aileleri de yıprattığına dikkati çeken Yıldız, SSPE hastalığının ne olduğunu bilmiyorduk. Ta ki çocuğum 2007 yılında bu hastalığa yakalanana kadar. Ondan sonra SSPElilerle tanıştık. İlimizde 41 SSPE hastası mevcut. Allah bu ağır hastalığı kimseye vermesin. Bu hastalık aileleri de çökertiyor. Aile sorunlarına neden oluyor diye konuştu.
     Barış ve Alkış, daha sonra merkeze bağlı Kızılsu köyünde yaşayan ve 3 yıldır SSPE hastalığı ile mücadele eden Fadile Bildiki (13) evinde ziyaret etti.
     Ziyaretleri sırasında hastalara oyuncak veren Barış ve Alkış, ailelere talepleri durumunda hasta yatağı ve hasta bezi konusunda yardımcı olabileceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şırnakta SSPE hastaları ziyaret edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER