Şırnaktaki mayın patlaması

Şırnaktaki mayın patlaması -Terör saldırısında ağır yaralanan ve 12 günlük yaşam savaşını kaybeden şehit er Duyal Ceylan, Mersinde toprağa verildi -Yaklaşık 5 ay önce Trabzondaki birliğinde dilekçe vererek gönüllü olarak Şır


MERSİN (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı beldesinde 19 Kasımda meydana gelen mayın patlamasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATAda dün şehit olan Er Duyal Ceylan, Mersinde toprağa verildi.
     Ankaradan havayoluyla Mersine getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Muğdat Camisine getirildi.
     Törene şehidin annesi Zeliha, kız kardeşi Buse, gazi olan ve tekerlekli sandalye kullanan eniştesi Ertan Acır ve yakınlarıyla Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Yardımcıları Şükrü Kurnaz ve Turgut Serimer, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
     İl Müftüsü Ali Melekin kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına taşınan şehit cenazesi, resim törenin ardından Mersin Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
     Bu arada, şehit er Ceylanın Trabzonda görev yaptığı ancak, 20 Haziranda verdiği dilekçeye istinaden gönüllü olarak Şırnakta göreve başladığı, şehidin teskere almasına 65 gün kaldığı öğrenildi.
     Şırnakın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı beldesinde 19 Kasımda bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen mayının patlaması sonucunda er Duyal Ceylan yaralanmış, sevk edildiği GATAda yapılan tüm müdahalelere dün kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Şırnaktaki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER