Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Aşan:

Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Aşan: Bu yıl Şırnak balında yaklaşık 600 ton rekolte hedefleniyor


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, bu yıl Şırnak balında yaklaşık 600 ton rekolte hedeflendiğini söyledi.
     Aşan yaptığı açıklamada, kent merkezi ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yüzlerce ailenin geçimini sağlayan arıcılıkta sezonun bu yıl verimli geçtiğini, pazar bulunması halinde Şırnakta bal üretiminin yüzlerce aileye iyi bir gelir kaynağı olacağını belirtti.
     Arıcılıkla geçimini sağlayan ailelerin emek ve zahmetlerinin karşılığını alma zamanının geldiğini ifade eden Aşan, şunları söyledi:
     Bu yıl Şırnak balında yaklaşık 600 ton rekolte hedefleniyor. 40 bine yakın kovanımızdan kovan başına 10-15 kilogram bal aldığımızda bu hedefe ulaşabiliriz. Balımıza pazar bulursak ilimizde bu sektör iyi bir geçim kaynağı haline gelir. Çünkü balımız çok kaliteli. Yüksek yaylalarımız var. Havamız ve suyumuz temiz, birçok endemik bitkiye sahibiz. Bütün bunları bir arada başka bir yerde bulmak mümkün değil. Şırnak balı artık markalaştı. Kalitesi kısa sürede büyük kitlelere ulaştı. Hedefimiz Şırnaka gelen herkesin bal alarak memleketine dönmesini, Şırnak denildiğinde akıllara bal gelmesini sağlamaktır.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Aşan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER