Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Erzincanda

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Erzincanda -Sarıgül: Türkiyeyi yönetenlerin başka her konuyu bırakıp mutlaka terörle uğraşması ve akan kanları durdurması lazım


ERZİNCAN (A.A) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiyeyi yönetenlerin başka her konuyu bırakıp mutlaka terörle uğraşması ve akan kanları durdurması lazım dedi.
     Ordu Caddesindeki esnafları ziyaret eden Sarıgül, dönercide döner kesip yedi, vatandaşlarla fotoğrafı çektirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Gaziantepteki patlamaya değinen Sarıgül, Gaziantepte yaşanan terör olayının Türkiyeyi derin üzüntüye boğduğunu, son 15 yılda hiçbir olayın olmadığı kentin merkezinde böylesine bir olayın meydana gelmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.
     Ateşin düştüğü yeri yaktığını ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:
     Türkiyede her akşam televizyonda şehit haberlerini duymaktan esnaflarımızın, yurttaşlarımızın morali bozuluyor. Türkiyemizin dünyadaki itibarı ve dünyadaki güvenlik algısı ne yazık ki giderek zayıflıyor. O nedenle silahlar gitmeli, barış gelmeli. Türkiyenin ve dünyanın her noktasında artık silahlar gitmeli, barış gelmeli. Türkiyeyi yönetenlerin çözmesi gereken önemli sorun terördür. Türkiyeyi yönetenlerin başka her konuyu bırakıp mutlaka terörle uğraşması ve akan kanları durdurması lazım.
     Terör olaylarının durdurulmasını ve çözüm bulunmasını arzu ettiğini ifade eden Sarıgül, Çözüm bulması gereken siyasi iktidardır. Komşularımızla da ilişkilerimiz her geçen gün kötüleşiyor. Komşu ülkelerle olan ilişkilerin kötüleşmesi de beni gerçekten üzüyor. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürkün Yurtta barış cihanda barış felsefesini rafa kaldırırsak, her zaman olaylar gelişir ve maalesef bizi aşar diye konuştu.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Erzincanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER