Sivasta 2. Gıda Konseyi Toplantısı yapıldı

Sivasta 2. Gıda Konseyi Toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivasta 2. Gıda Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlük binasında düzenlenen toplantıda, Sivasta gıda konusunda karşılaşılan sorunlar görüşüldü.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanmasında bakanlıklarının sorumlu olduğunu belirtti.
     Sivasta gıda güvenliği ve hijyenine yönelik denetimlerin aralıksız devam ettiğini kaydeden Aslan, Amacımız gıda işletmelerine yönelik cezai işlem uygulamak değil, eğitim ve yönlendirmedir. Bu konuda gıda üreten, satan ve toplu tüketime sunan işletmelere yönelik eğitimlerimize de devam ediyoruz. Gıda Konseyi olarak 6 ayda bir toplantı yapılacak ve karşılaşılan sorunlar görüşülecektir. Talep olması halinde konsey hemen toplanacaktır ifadelerini kullandı.
     Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise bakanlıklarının gıda konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirtti.
     Gıda ürünlerinin sağlığı en kolay etkileyen etmenlerin başında geldiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Gıda ürünlerinin güvenliği, tüketicilerin talebi ve üretici firmaların da sorumluluğudur. Gıda kaynaklı hastalıklar, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde insan sağlığı üzerinde, özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamilelerde ciddi tehlike oluşturmaktadır. Bunun sonucunda insanların sağlığını ve hayatını kaybetmesinin yanında, yapılan sağlık harcamalar da büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Gıda güvenliği programlarının uygulanmasıyla bu tehlikeler en aza indirilerek meydana gelen hatanın nereden kaynaklandığı ve çözümü bulunabilecek, hastalıklara ve gıda zehirlenmelerine karşı önlemler alınmış olacaktır.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta 2. Gıda Konseyi Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER