Sivasta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Sivasta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi


SİVAS (A.A) - Sivas Gençlik Derneğince yürütülen 1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programının sertifika töreni, AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirildi.
     AK Parti Sivas İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Gençlik Derneği ile KOSGEBin işbirliğinde yürütülen 1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programının sertifika törenine katılan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, dünyanın ve Türkiyenin değiştiğini belirterek, Bu değişime ayak uydurabilmek ve 2023 hedefimize ulaşabilmemiz için öncelikle fikri bir değişikliğe ihtiyacımız var ifadelerini kullandı.
     Bilgin, şunları kaydetti:
     Ekonomik büyüme tamamen özel sektörün öncülüğünde olan bir yapıyla gidiyor. Biz de özellikle yeni dönemde hem KOSGEBin hem de İŞKURun yapılanmasında özellikle meslek sahibi olmayan gençlerimizi, belli bir mesleğe yönlendirmek ve girişimcilik ruhu kazandırabilmek için böyle bir yapılanmaya gittik. 30 bin kişiye istihdam sağladık.
     Sivas Gençlik Derneği Başkanı Murat Toraman ise 5-22 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere 60 kursiyerin katıldığını belirterek, katılımcılardan 59unun sertifika almaya hak kazandığını bildirdi.
     Toraman, 2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programının ise 11 Şubatta mülakatlarının yapılacağını, 14 Şubatta da eğitimlerin başlayacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları, AK Parti Sivas Milletvekili Bilgin ve Gençlik Derneği Başkanı Toraman tarafından verildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER