Sivas basınının güçlerini birleştirmesi

Sivas basınının güçlerini birleştirmesi -Kentte resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına sahip 14 gazetenin 3 gazetenin çatısı altında birleşmesi, pasta kesilerek kutlandı


SİVAS (A.A) - Sivasta resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına sahip 14 gazetenin 3 gazetenin çatısı altında birleşmesi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
     Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, telefonla bağlandı. Gazetelerin birleşme kararının hayırlı olmasını dileyen Atalay, Çok daha güçlü bir basın için iyi bir adım oldu, tebrik ediyorum. Yakında Sivasa geleceğim dedi.
     BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ise iyi bir vesileyle bir araya geldiklerini belirtti. Sivasta 15 yerel gazetenin, ekonomik zorluklarla yürümesini, hayatını devam ettirmesini çok olağan görmediklerini ifade eden Delibaş, şunları kaydetti:
     Türkiye genelinde rehberlik ettiğimiz, teşvik ettiğimiz güç birliği çalışmalarının Sivasta da olmasını arzu ettik. Sivas basını buna duyarsız kalmadı ve karşılık verdi. Sivasa yakışır, Sivastaki basını kucaklayacak güç birliğine bugün itibariyle imza attık. 14 gazete 3 gazete şeklinde birleşti. Daha nitelikli, içeriği daha dolu, sahada koşturan, Sivasın her alanında koşan, hizmet veren, birbiriyle yarışan, birbirinin ayağına basmayan, şantaj, tehdit ve iftiradan uzak, bütün eksiklikleri dile getiren, bu anlamda kamunun 4. gücü olarak ayakta duran Sivas basınını birlikte oluşturacağız.
     Delibaş, gazetelerin birleşme sürecine destek verenlere teşekkür etti.
     BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel de kentteki yerel gazetelerin birleşme kararı almasının ardından diğer illerin bu bütünlüğün nasıl sağlandığını kendilerine sorduklarını belirterek, Kolay olmadı, zor ve sıkıntılı bir süreçti. Bu süreçte ciddi fedakarlık yapan büyüklerimiz oldu. Bu saatten sonra geçmişe değil de geleceğe bakmak gerekir diye konuştu.
     Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal ise bu birlikteliğin uzun bir zaman aldığını vurguladı.
     BİK Şubesinin Sivasta kurulmasıyla takvimin başka türlü işlemeye başladığını kaydeden Ünsal, Gazeteleri birleştirmek zorundaydık. Çünkü herkes birden batacaktı. Sivas basını olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Sivasta resmi ilan ve reklam alan gazete sayısını 3e düşürdük. İnşallah memleketimize, milletimize ve Sivasımızın geleceğine hayırlı olur şeklinde konuştu.
     Yeniülke Gazetesi imtiyaz sahibi Hidayet Çolakoğlu da gazetelerin birleşme kararının isabetli olduğunu söyledi. Konuşması sırasında duygulanan Çolakoğlu, birleşme kararının hayırlı olmasını diledi.
     Konuşmaların ardından üzerinde Sivas için birleştik yazısı bulunan pasta kesildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivas basınının güçlerini birleştirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER