Sivas Belediyesinin Turkuaz Projesi

Sivas Belediyesinin Turkuaz Projesi -Eski sanayi bölgesinde bulunan 630 dükkandan 37 tanesi yıkıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesinin Turkuaz Projesi kapsamında, eski sanayi bölgesinde bulunan 630 dükkandan 37 tanesinin yıkıldığı bildirildi.
     Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında 37 dükkanın yıkıldığını, Ocak ayı içerisinde ise 120ye yakın dükkanın daha yıkımının yapılacağını belirtti.
     Yıkımı yapılacak dükkanlarda bulunan 60 esnafın 4 Eylül Sanayi Sitesindeki dükkanlara taşınacağını, 60 dükkanın ise belediye tarafından satın alındığını ifade eden Uzun, belediye olarak kimseyi mağdur etmeyeceklerini kaydetti.
     Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bölgedeki esnaflarımız dükkanlarını hızla boşaltarak, 4 Eylül Sanayi Sitesine taşınıyor. Kiracılarımız kooperatif kurdu. 4 Eylül Sanayi Sitesinde dükkan yapma talepleri var ve arsa konusunda belediyemizin çalışmaları devam ediyor. Böylece yaşamış oldukları mağduriyeti gidermiş olacağız. Sivasın ekonomik anlamında makus talihini kıracak bu projeye desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.
     Projeyle ilgili ihale sürecinin Ocak ayından sonra başlayacağını bildiren Uzun, Nisan ayında projenin temelini atmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas Belediyesinin Turkuaz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER