SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz:

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz: -İnsan ve çevre, bizim olmazsa olmaz önceliğimiz


İZMİR (A.A) - SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Petkim Yarımadasındaki yatırımlarıyla ilgili, İnsan ve çevre, bizim olmazsa olmaz önceliğimizdir dedi.
     SOCAR Türkiyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, SOCAR Türkiye ve Petkimin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Aliağada bulunan 29 köy ve mahalle muhtarlığının ofis ihtiyaçları karşılandı. Aliağa Kent Konseyi ve Aliağa Muhtarlar Derneği ile ortak gerçekleştirilen proje kapsamında, ihtiyaç olarak belirlenen ofis malzemeleri, muhtarlara teslim edildi.
     Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar ve beraberindeki heyet, Petkimi ziyaret ederek, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ve SOCAR Türkiye Başkan Teknik Danışmanı Nilüfer Yalçına teşekkür plaketi verdi.
     Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Dündar, ziyarette, SOCAR Türkiyenin, Petkimde yapacağı yatırımların yanında STAR Rafinerisi ve STEP Enerji Santralini de inşa edip Aliağaya yeni yatırımlar kazandırdığını belirterek, Bu yatırımların çevre ve doğayla barışık, kendilerinin ve çocukların geleceklerini ipotek altına almayan teknolojide olmasını istediklerini ifade etti.
     SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da Petkim Yarımadasında projelendirilen yeni yatırımların enerji ihtiyacını karşılamak için yatırım yapmaya mecbur olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     STEP Enerji Santrali, Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonunun olmazsa olmaz bir parçası. Santralde, STAR Rafinerisinin yan ürününü hammadde olarak kullanarak, enerji entegrasyonu sağlayacağız. 612 MW kapasiteli STEP Enerji Santralinde, tesisin çevreye etkilerini en aza indirmek için AB normlarında mevcut en iyi teknik kabul edilen arıtma sistemleri kullanılacak. Bu yatırımın maliyeti, dünya uygulamalarında 700 milyon dolar iken biz 1 milyar dolar bütçeyle çevre için ilave 300 milyon dolar harcayacağız. Herkesin içi rahat olsun.
     Yavuz, Petkim Yarımadasındaki çalışanların büyük çoğunluğunun aileleriyle birlikte yıllardır tesislerin hemen yanındaki lojmanlarda yaşadığına dikkati çekerek, Bizim çevre duyarlılığını ihmal etmemiz demek, önce kendi çalışanlarımızı, kendi çocuklarımızı riske atmamız demektir. Bu santrali yapacak arkadaşlarımız, Aliağada ikamet edecekler. İnsan ve çevre, bizim olmazsa olmaz önceliğimizdir görüşünü ifade etti.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER