SODES projesiyle meslek sahibi olacaklar

SODES projesiyle meslek sahibi olacaklar


MUŞ (A.A) - Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Sosyal Destek Programının (SODES), kalkınmaya ve sosyal gelişmeye önemli katkı sunduğunu söyledi.
     Göktürk, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Muş Hizmet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında açılan kursları inceledi.
     TÜMSİAD Muş Şubesindeki girişimcilik kursunu ziyaret eden Göktürk, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.
     Kurs sonunda devlet desteğiyle iş kurabilmenin önemine değinen Göktürk, Kendi işinizi kurmanız için bu kurslar önem arz ediyor. Bu kurslarda iş yapmanız için eski yöntemler değil, kitabına uygun iş yapmak için sizlere bilgi aktarılıyor. Bu kursu başarıyla bitirenler ve iş yapmak için destek bulamayanlar KOSGEBin desteğiyle işini kurabilecek dedi.
     TÜMSİAD Muş Şubesi Başkanı Murat Meriç ise, kursiyerlerin kendi alanında aldığı belgelerle, sunulacak desteklerle işini genişletebileceğini ve yeni bir iş yeri kurabileceğini ifade etti.
     Meriç, Kursiyerlere baktığımızda Muşa gelecek olan 3 milyon lira yatırımı görüyoruz. Alacağınız bu belgeleri Muşa yarayacak şekilde kullanacağınıza inanıyorum. Belgelerinizi aldıktan sonra, istihdama yönelik faaliyetler yürütmenizi bekliyoruz diye konuştu.
     SODES tarafından desteklenen Kalifiye Eleman Yetiştirme Kursları projesi kapsamında, 100 işsiz gence sıhhi tesisatçılık, inşaat ve girişimcilik kursu verilecek.
     Kurs ziyaretinde Göktürke, SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz eşlik etti.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber SODES projesiyle meslek sahibi olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER