Sofya Müftüsü İzbiştali:

Sofya Müftüsü İzbiştali: Sofyaya ikinci bir cami yapmak istiyoruz -Bulgaristan Başmüftülüğü olarak 7 yıl önce Sofya Büyükşehir Belediyesine cami yapımı için başvuruda bulunduk, ancak bir cevap alamadık. Türkiyeden bu k


KONYA (A.A) - Bulgaristan Sofya Müftüsü Mustafa İzbiştali, Sofyaya ikinci bir cami yapmak istediklerini ve Türkiyeden bu konuda yardım beklediklerini belirtti.
     İzbiştali, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdayı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Bulgaristan arasında özellikle son 5-6 yıldır çok güzel ilişkilerin olduğunu söyledi.
     Sofyada 120 yıl öncesine kadar 40tan fazla caminin olduğunu dile getiren İzbiştali, şöyle devam etti:
     Sofyada bir tane camimiz var. En az 70 bin Müslümanın olduğu bir şehre bir cami çok az, bize yetmiyor. Cuma günleri camimiz dolup taşıyor. Sofyaya ikinci bir cami yapmak istiyoruz. Bunun için Bulgaristan Başmüftülüğü olarak 7 yıl önce Sofya Büyükşehir Belediyesine cami yapımı için başvuruda bulunduk, ancak bir cevap alamadık. Türkiyeden bu konuda yardım bekliyoruz
     Türkiyenin, Balkanlar ve Orta Asyadaki önemine dikkati çeken İzbiştali, Türkiye Hükümeti ve devleti, tüm Balkanlar ve Orta Asyada da çok büyük bir devlet dedi.
     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise son yıllarda Bulgaristan ile Türkiye arasında din hizmeti ve faaliyetleri konusunda işbirliğinin olduğunu söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının da desteği ile özellikle Balkanlardaki soydaş ve Müslümanlara din hizmeti ve din eğitimi konusunda yardımcı olunduğunu aktaran Özbuğday, bundan sonraki süreçte de yardımların devam edeceğini kaydetti.
     Özbuğday, ziyarette İzbiştaliye tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sofya Müftüsü İzbiştali: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER