Sokak köpeklerine sıcak yuva

Sokak köpeklerine sıcak yuva -Kırklareli Belediyesi geçici hayvan bakımevinde barınan köpekler, elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korunuyor Kırklareli Belediyesi Veteriner Hekimi Kiracıoğlu: -İnsanlar gibi hayvanların da yaşam


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediyesi geçici hayvan bakımevinde barınan köpekler elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korunuyor.
     Kırklareli Belediyesi Veteriner Hekimi Ümit Kiracıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 köpek kapasiteli geçici hayvan bakımevinde barınan hayvanları en iyi şekilde misafir etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Kış aylarında merkezde barınan köpeklerin soğuktan korunması için elektrik ısıtıcılarla önlem aldıklarını anlatan Kiracıoğlu, İnsanlar gibi hayvanların da yaşam hakkı var dedi.
    
     -Onlar bizimle, biz onlarla yaşayacağız-
    
     Geçici hayvan bakımevindeki hayvanlara kaliteli hizmet sunmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Kiracıoğlu, şunları kaydetti:
     Burada tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapılıyor. Merkeze gelen köpekleri sahiplendirmeye çalışıyoruz. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla ısıtıcılar yerleştirdik. Onlar bizimle, biz onlarla yaşayacağız. Onlara zarar vermeyelim. Hayvanlara kış günlerinde destek olmalıyız.
     Bakımevinin maskotu haline gelen 7 haftalık Şanslı adı verilen av köpeği ise elektrikli ısıtıcının keyfini çıkarıyor.
     Zamanının büyük bir bölümünü ısıtıcı altında uyuyarak geçiren Şanslı, zaman zaman sevimli hareketleri ile ilgi odağı oluyor.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Sokak köpeklerine sıcak yuva Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER