Sokak oyunlarını unutmamak için oynadılar

Sokak oyunlarını unutmamak için oynadılar -KAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kop, 6 öğrencisiyle bir ilköğretim okulunda kaybolmaya yüz tutan sokak oyunlarını oynadı


KARS (A.A) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, 6 öğrencisiyle bir ilköğretim okulunda sokak oyunlarını oynadı.
     KAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri, Atatürk İlköğretim Okuluna gelerek, okulun bahçesine seksek ve köşe kapmaca oyunlarının şeklini çizdi.
     Daha sonra ilkokul çocuklarıyla seksek, köşe kapmaca, yakan top, mendil kapmaca ve dokuztaş oyunlarını oynayan Kop ile 6 öğrencisi bir süre çocuklarla sohbet etti.
     Kop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken sokak aralarında oynadıkları geleneksel oyunların artık kaybolmaya yüz tuttuğunu belirterek, bu oyunları canlandırmak istediklerini söyledi.
     Burada unutulmaya yüz tutan oyunları oynadıklarını dile getiren Kop, "Zamanımız bilim ve teknoloji çağı. Bilim çağı dediğimiz zaman akla bilgisayar oyunları geliyor. Vurdulu, kırdılı oyunlar, insanın gözleri başta olmak üzere birçok uzvuna zarar veriyor" dedi.
     Kop, bu oyunları çocuklarla oynamanın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimizin bu yolla deşarj olacağına eminim. Böylece okullarına ve evlerinin duvarlarına zarar vermeyeceklerdir. 46 oyun arasından ilk etapta 9unu seçtik" diye konuştu.
     Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Lokman Aydın da Türkiyede böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyerek, kentteki birkaç okulda bu oyunları oynadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Sokak oyunlarını unutmamak için oynadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER