Sökede genç atlete kaymakamlık desteği

Sökede genç atlete kaymakamlık desteği (Fotoğarflı)


AYDIN (A.A) - Sökede uzun mesafe koşu dalında başarısıyla dikkat çeken ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisini geliştirmekte zorlanan 19 yaşındaki atlet Zekiye Çelike, Söke Kaymakamlığı destek oldu.
     AA muhabirine açıklama yapan Zekiye Çelik, ilköğretim 6ıncı sınıfta başladığı atletizmde öğrencilik döneminde il genelinde yapılan tüm yarışlarda birinci olduğunu belirtti.
     Kendisinin uzun mesafe koşucusu olduğunu ve 3 bin, 5 bin ve 8 bin metre koşularında iddialı olduğunu belirten Çelik, Okul bittikten sonra kendi imkanlarımla antrenman yapmaya başladım. Babamın büyük desteğini görüyorum. Babam motosikletine biniyor, koşularda bana eşlik ediyor. Ama tabi bu bir antrenörün nezaretinde çalışmak kadar verimli olmuyordu diye konuştu.
     Babasının inşaatlarda çalıştığını ve düzenli bir işinin olmadığını ifade eden Çelik, imkansızlıklar nedeniyle ancak haftanın 3 günü Aydına giderek antrenman yapabildiğini söyledi.
     Çelik, şunları kaydetti:
     Atletizmde yetenek bir yere kadar. Yeteneğin geliştirilmesi gerekiyor. Koşarken nasıl adım atılır, nasıl nefes alınır, kol nasıl sallanır bunları bilmek gerekli. Bir ayda gördüm ki pek çok hareketi yanlış yapıyormuşum. Antrenör Muzaffer Kaplan eşliğinde çalışıyorum. Aslında haftanın 7 günü antrenmana gitmem gerekiyor. Ama maddi imkansızlıklar nedeniyle haftada ancak 3 veya 4 gün gidebiliyorum. Kaymakamımız Mehmet Demirezer, Söke Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla maddi yardımda bulundu. İlk defa yardım aldım ve çok mutlu oldum. Bir atletizm ayakkabısı 150 liradan başlıyor. Malzeme almakta sıkıntı çekiyorum. Sponsora ihtiyacım var.
     İlerde maraton koşucusu olmak istediğini ifade eden Çelik, spor akademisine girmek ve milli takıma seçilmek istediğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Sökede genç atlete kaymakamlık desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER