Solhandaki silahlı kavga davası

Solhandaki silahlı kavga davası -Bingölün Solhan ilçesinde 2005te 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılanmasına devam edildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Bingölün Solhan ilçesinde 2005te 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahkavgaya ilişkin 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Güvenlik gerekçesiyle Bingöl yerine Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, taraflardan katılan olmadı. Duruşmada taraf avukatları ise hazır bulundu.
     Duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, celse arası ifadeleri alınan sanıklardan Mahmut Karadağ ve oğlu Behçet Karadağın Yargıtayın bozma ilamına uyulmasını ve duruşmalardan vareste tutulmalarını istediğini bildirdi.
     Mahkeme heyeti, bozma ilamına ilişkin diğer sanıkların ifadesinin alınması amacıyla duruşmayı erteledi.
     Bingölün Solhan ilçesindeki Erbakan Caddesinde 12 Ekim 2005te, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.
     Kavgaya karıştığı iddia edilen Mahmut Karadağ ile oğulları Nihat ve Behçet Karadağın yanı sıra aralarında dönemin ilçe belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlunun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açılmıştı.
     Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkemenin verdiği ilk kararın Yargıtayca bozulması üzerine davayı ikinci kez karara bağlayan mahkeme heyeti, son kararında 21 sanıktan Mahmut Karadağı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğullarını öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azatı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan toplam 90 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.
     Sanıklardan Nihat Karadağın, Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaçı yaralama suçundan 5 yıl, ruhsatsız silah bulundurma suçundan 10 ay hapis, Oktay Mollaoğullarınun, kasten adam yaralamaktan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğullarının 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz ve Ahmet Bitmezin 3 ay 10 gün, Nazım Karadağın da 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştıran heyet, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlunun da aralarında bulunduğu diğer 15 sanığın ise çeşitli suçlardan beraatına karar vermişti.
     Yargıtay, yerel mahkemenin bu kararını da savunma hakkının kısıtlandığı gerekçesiyle bozmuştu.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Solhandaki silahlı kavga davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER