Somalili öğrenciler eksik derslerini tamamlıyor

Somalili öğrenciler eksik derslerini tamamlıyor


MANİSA (A.A) - Afrikada hüküm süren kuraklık ve açlık felaketi nedeniyle bölge ülkelerine yapılan yardım çalışmaları kapsamında Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiyeye getirilerek eğitim imkanı sağlanan öğrenciler, okulların kapanmasına rağmen eksik derslerini tamamlıyor.
     Somalili 14 öğrenci, Ugandalı 2 öğrenci ve Kenyalı 1 öğrenci, 3 Ekimden bu yana Turgutlu Özel Rabia Hatun Kız Lisesinde eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim öğretim yılı başlangıcından sonra gelen öğrencilerin, eksiklerinin kapatılması amaçlanıyor.
     Turgutlu Özel Rabia Hatun Kız Lisesi Müdürü Yusuf Şengül, eğitimlerinin 10 Temmuzda tamamlanacağını belirterek, Daha sonra toplu olarak sorumlu öğretmenler eşliğinde ülkelerine gönderilecekler. Öğrencilerimiz 45 gün sürecek tatillerinin ardından ülkemize dönerek eğitimlerine tekrar devam edecekler dedi.
     Türkiyeye geldikleri için mutlu olduklarını söyleyen Somalili Hafsa Ömer Abdullah, Geldiğimiz günden beri bizler için yapılanları unutamayız. Bizlerin yetişmesine emek harcayan büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek az. Ülkemizi çok özledik. Ailelerimizi çok özledik ancak eğitimimiz bizim için çok önemli. Bu yıl için eğitim süremizi tamamladıktan sonra özlemlerimize kavuşacağımız içinde çok mutluyuz diye konuştu.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Somalili öğrenciler eksik derslerini tamamlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER