Sosyal bilgiler dersi hayvanat bahçesinde işlenecek

Sosyal bilgiler dersi hayvanat bahçesinde işlenecek -Kayseride ilkokul öğrencileri, sosyal bilgiler dersinin bir bölümünü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarına yaptırılacak hayvanat bahçesi içerisinde i


KAYSERİ (A.A) - Kayseride, ilkokul öğrencileri sosyal bilgiler dersinin bir bölümünü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarına yaptırılacak hayvanat bahçesi içerisinde işleyebilecek.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde 180 bin metrekare alanı kapsayacak hayvanat bahçesi içinde bir de mini hayvanat bahçesi yapılacağını ifade etti. Bu hayvanat bahçesinin çocukların hayvanları daha yakından tanımasını sağlayacağını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:
     "Mini hayvanat bahçesinde çiftlik hayvanları ve bazı evcil hayvanlar bulunacak. Bu hayvanat bahçesindeki hayvanlar özel barınaklarda veya tel örgü arkasında bulunmayacak ve hayvanlara temas mümkün olacak. Mini hayvanat bahçesinde kümes hayvanları, cüce keçiler, midilli, sehetland gibi cüce atlar, kedi ve köpekler gibi hayvanlar yer alacak. Mini hayvanat bahçesi ilkokullardaki sosyal bilgiler dersinin görsel alanı gibi de kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalamaya hazırlanıyor. Milli eğitimle konuya ilişkin gerekli görüşmeler yapıldı. Tüm ilkokul düzeyindeki çocukların gruplar halinde buraya getirilmesi düşünülüyor."
     Mini hayvanat bahçesinde çocukların hayvanları tanıyabilmesi için bazı bilgilerin verileceği seminer salonu da yapılacağını belirten Özhaseki, "200 kişilik seminer salonunda çocuklara hayvanların tanıtılacağı dersler verilecek. Mini hayvanat bahçesini görmek için gruplar halinde Anadolu Harikalar Diyarına gelen çocuklar büyük hayvanat bahçesini de gezebilecek. Anadolu Harikalar Diyarı içindeki iki hayvanat bahçesinde 145 çeşit, bine yakın hayvan bulunacak" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Sosyal bilgiler dersi hayvanat bahçesinde işlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER