Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Alan, yayımladığı mesajında, 5510 sayılı kanun ile prim ödeme gün sayısının 4alı sigortalılarda 7 bin 200 gün iken, 4bli sigortalılarda 9 bin gün olmasının gerek norm ve standart birliği yönünden gerekse Türkiye gerçekleriyle bağdaşmadığını bildirdi.
     Ülkemizde bir esnafın kesintisiz 25 yıl iş yerinin açık kalmasının ve 9 bin gün prim ödemesinin gerçekçi olmadığını belirten Alan, şunları kaydetti:
     "Bu nedenle prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 gün olarak eşitlenmelidir. Emekli olan ancak esnaf ve sanatkar olarak çalışmaya devam edenlerin aldıkları yaşlılık aylıklarından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesilmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız yanlarında çalışan işçilerinin aylık primlerinin yanı sıra kendi sosyal güvenlik destek primi kesintilerini de ödemek suretiyle ikinci bir prim yükü altına girmektedirler. Bu nedenle, sosyal güvenlik destek primi kesintisi esnaf ve sanatkarlar yönünden tamamen kaldırılmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun tek çatı altında birleşmesiyle sağlık yönünden muayene, tetkik, tedavi ve ilaç yönünden daha iyi hizmet verilmeye başlanmıştır. Bunu sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum."
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER